LØRDAG: Knepen Aalborg-seier i heldansk oppgjør – ØIF Arendal

LØRDAG: Knepen Aalborg-seier i heldansk oppgjør

Det ble ikke like målrikt i lørdagens første kamp i Skarpnes Invitational som i målorgiene fredag kveld.

Henrik Møllgård og Aalborg snudde og vant lørdagens kamp mot Bjerringbro-Silkeborg.

Lørdagens første oppgjør i Skarpnes Invitational var heldansk. Aalborg vant målshowet mot ØIF Arendal fredag kveld (41-36), mens Bjerringbro-Silkeborg (BSH) kom til oppgjøret med 36-32 tap for tyske Magdeburg.
Det var imidlertid BSH som startet best lørdag. Aalborg stilte blant annet uten fredagens store spiller mot ØIF Arendal, Aron Palmarsson, i oppgjøret.
Om målvaktene og forsvarsspillet var dels fraværende fredag, hadde de to danske lagene tydeligvis noe mer fokus på det defensive i begynnelsen av kampen. Etter ti minutters spill sto det 4-4 på tavla. Deretter fulgte hverandre gjennom hele kampen.
Et drøyt kvarter før slutt sørget Kristian Bjørnsen for Aalborg-ledelse 21-20. Aalborg ledet 24-21, men slapp BSH inn i kampen igjen. Særlig Peter Balling var toneangivende fremover i andre omgang.
Fem minutter før slutt var det full kamp igjen på 25-25. Da satt opp Lukas Sandell og Aalborg opp tempoet igjen og kom seg to mål foran.

Bjerringbro-Silkeborg gjorde det spennende på slutten med to raske utligninger, men Aalborg halet i land seieren med 28-27.