Målshow mellom ØIF Arendal og Aalborg – 77 (!) mål – ØIF Arendal

Målshow mellom ØIF Arendal og Aalborg – 77 (!) mål

Det ble en målrik opplevelse for publikum da ØIF Arendals tempofylte håndball ble møtt av et enda mer målfarlige dansk stjernegalleri – Aalborg – fredag kveld.

Mathias Larson gjorde en god figur i hjemmedebuten i Sparebanken Sør Amfi mot stjernegalleriet Aalborg.

Det ble særdeles målrikt mellom ØIF Arendal og Aalborg fredag kveld. Aalborg tok initiativet utover i første omgang og gikk til pause med 22-18, men ØIF Arendal nektet å la stjernegalleriet stikke fra og utover i andre omgang var danskens ledelse nesten hentet opp. Da festet danskene grepet på ny og økte ledelsen til 38-33 da det gjensto fem minutter av kampen.

Aalborg vant til slutt 41-36. Kampen ble avsluttet tre minutter før slutt etter et strømbrudd i Sparebanken Sør Amfi.

Slik var kampen
ØIF Arendal kom godt i gang mot Aron Palmarsson og Aalborg i kveld, men maktet ikke å sette de to første sjansene mot danskene. Da viste danskene hvorfor de nettopp er et europeisk storlag.
Men, det hvis det var nervøst i åpningsminuttene ble det fart i målprotokollen. Jørg William Fiala Gjermundnes og Mario Matic fortsatte der de slapp i juni – med godt angrepsspill mot meritterte dansker og særlig danskens målglade islending Aron Palmarsson. Dog, etter ti minutters spill ledet ØIF Arendal 9-8.
Midtveis i første omgang gjorde både Aalborg og ØIF Arendal rene hockey-rekke-bytter. Da sto det uavgjort på måltavla, i det som mildt sagt ble en målrik omgang. Lagene ga seg ikke før det sto 22-18 (!) på tavla i Sparebanken Sør Amfi.
Det klabbet litt mer defensivt utover i omgangen, og ØIF Arendal slet spesielt mot islandske Aron Palmarsson. Han viste gang på gang hvorfor han er en av håndballverdens aller største stjerner og sørget nærmest alene for at danskene skaffet seg en liten luke i Sparebanken Sør Amfi og ledelse til pause.
For ØIF Arendal viste særlig Magnus Søndenå, Mario Matic, Mathias Larson og Dragos Hantaru seg frem for hjemmepublikummet før hvilen.

Andreomgang
ØIF Arendal åpnet andreomgang brukbart og reduserte Aalborgs firemålsledelse til to mål og 27-29 midtveis i omgangen. Da hadde høyrekant Adrian G. Evensen bemerket seg med flere scoringer i begynnelsen av omgangen – til følgelig stor jubel fra hjemmepublikummet. ØIF Arendal viste tidvis frem et godt tempo og svarte på direkten en rekke ganger mot gjestene, som har en krystallklar målsetting om å komme til Final4 i Champions League denne sesongen.
I likhet med før hvilen rullerte begge lags trenere på mannskapet rundt midtveis i omgangen.
Kristian Bjørnsen og Sebastian Bartholds danske lag økte ledelsen og fem minutter før slutt sto det 38-32 på tavla.

Aalborg vant til slutt 41-36 i det som ble en særdeles målrik match i Sparebanken Sør Amfi.

PS: ØIF Arendal møter de tyske mesterne Magdeburg lørdag klokken 16:45.