Seier og avansement i NM! – ØIF Arendal

Seier og avansement i NM!

Det viktigste er å vinne håndballkamper. Og det var akkurat hva ØIF Arendal gjorde i dagens 3. runde oppgjør i Horten mot Falk. Så kommer helt sikkert storspillet om ikke så altfor lenge. Avansementet ble sikret med 2 mål, 23-25 ble sluttresultatet.

Første omgang ble langt jevnere enn forventet. Selv om den startet oppskriftsmessig med ØIF Arendal i føringen fra første scoring. Etter vel 8 minutter hadde arendalittene scoret dobbelt så mange mål som gutta fra Horten. Stillingen var 3-6.

Men så kom det en svak periode. Fra 8.30 til 24.16, en periode på nesten 16 minutter, scoret bortelaget kun 2 scoringer. Heldigvis scoret ikke Falk «mer enn» 4 mål i samme periode. Dermed var det ØIF Arendal som ledet da vi gikk inn i omgangens siste 5 minutter. Stillingen var 7-8. Og siden begge lagene brukte siste 5 minutter til å score 2 mål hver seg, ble pauseresultatet 8-10.

Marinko Kurtović lot Hermann Gjekstad (høyrekant) og Jørg William Fiala Gjermundnes (venstreback) spille mye av den første omgangen. Spillere som var lite invovlert i sesongpremieren på hjemmebane mot Halden søndag for en uke siden.

En som satt hele første omgang var Hermann Vildalen. Da andre omgangen startet ønsket Marinko å trekke veksler på toppscoreren fra Halden-kampen. Ikke så dumt. Han scoret ØIF Arendals første scoring etter at Falk hadde scoret omgangens to første mål og utlignet ØIF Arendals ledelse.

Hermann scoret også ØIF Arendals andre scoring i andre omgang. Uten at det brakte ØIF Arendal foran. For Falk scoret jevnt og trutt. Og 5 minutter ut i 2. omgang ledet hjemmelaget med 13-12. Et passe tidspunkt for hovedtrener Marinko til å kalle troppene sammen i en «timeout». Bare 5 minutter og 30 sekunder ut i omgangen.

Responsen fremover kom umiddelbart. Utligning til 13-13. I påfølgende angrep kontrer Falk og fullfører et gjennombrudd. I gjennombruddet takler Hermann Vildalen i skuddarm og blir «premiert» med rødt kort av dommerne. En veldig streng avgjørelse, men som nok kan forsvares.

Kanskje var det noe slik som skulle til for å «tenne» ØIF Arendal-spillerne som spilte i blå drakter for dagen. For etter 40 minutter og 50 sekunder var det hjemmelaget som fikk behov for en «timeout». Da hadde «gamlegutta» hos sørlendingene selv tatt ballen i egne hender og scoret tre ØIF Arendal-scoringer. Eirik Heia Pedersen 2 og Sondre Paulsen 1 (fra 7-meter). Dermed var det bortelaget som var tilbake i føringen. Tavla lyste 15-18.

Halvveis i andre omgang hadde kaptein Rammel også fylt på målkvoten og ført ØIF Arendal tilbake i 3 måls ledelse etter at Falk hadde redusert litt tidligere. To raske hjemmescoringer fulgte og etter 47 minutter ba Marinko Kurtović om ØIF Arendals andre «timeout» i omgangen. Da var Falk bare målet bak på stillingen 18-19.

I angrepet etter timeout økte ØIF Arendal tempo i kampen. Falk kom på etterskudd og Eirik Heia Pedersen kunne løpe igjennom og føre ØIF Arendal opp i 2-måls ledelse. Samtidig som Falk fikk kjenne på hvordan det går når man forsøker å kompensere manglende tempo i «beina» med stive armer. Sånt blir det 2-minutter av.

Bakover sliter gutta våre. Falk scorer ofte. Også i undertall. Og da det gjenstår drøye 8-minutter av oppgjøret er ledelsen skrumpet inn til kun ett mål, 21-22.

I det vi skal inn i kampens siste 5-minutter ber Falk-trener Johnny Jensen om «timeout». Stillingen er 21-23 etter en Eirik Heia Pedersen-scoring.

Det drøyer med nye scoringer for begge lag. Men en som virkelig «setter alt til» er Sondre Paulsen. Men vilje av stål fører han ØIF Arendal foran med 3 scoringer 3 minutter før slutt 21-24.

Mario Matic scorer 22-25 med ett minutt igjen å spille og sikrer med det ØIF Arendal avansement til neste NM-runde! Da hjelper det lite at Falk reduserer til sluttresultatet 23-25.

ØIF Arendals beste for dagen:
Utvilsomt Svermen som stilte mann/dame-sterke opp i Horten! Og som lagde høylytt tilstedeværelse i coronatider!

ØIF Arendal-målvaktene delte her sin omgang. Andrè Bergsholm Kristensen stod første og Kristijan Jurisic andre omgang.