Tabelltopp tross ny nedtur mot Halden – ØIF Arendal

Tabelltopp tross ny nedtur mot Halden

ØIF Arendal klarte ikke å levere på den revansjelysten som ble annonsert før bortekampen mot Halden. Arendalittene behold allikevel tabelltoppen nederlaget til tross. Etter en imponerende start med seieren over Elverum, har laget kjørt seg inn i en blidgate.

Så også i Halden, der vi måtte se at hjemmelaget hadde det lille ekstra som skulle til for å ta de to poengene, mens feilorgien fra Runar-kampen fortsatte for ØIF-guttas del. ØIF tapte 24-30 for den tapende cupfinalistene fra Østfold.

Det var to lag som fulgte hverandre i starten. Etter at ØIF hadde tatt ledelsen, scoret Halden tre strake, alle ved Kristian Stranden. ØIF kom tilbake og André Lindboe scoret to raske og sørget for 3-3. Etter ti minutter sto det 4-4, men det etter 15 mintter sto 7-7.

ØIF slet med Kristian Stranden i starten. Han satte inn fem av de seks første Halden-scoringene. Problemene med den unge storskytteren skulle forfølge ØIF ut kampen. I ØIFs angrepsende var det André Lindboe som gjorde det meste, med fire av de seks første.

Halden pådro seg to raske tominuttere etter drøyt kvarteret. Den perioden i overtall, den brukte ØIF på en god måte. Etter drøye 20 minutter hadde ØIF dratt fra og ledet med 12-8.

Men Halden kom tilbake og fem minutter senere var 12-11. Og på slutten av omgangen holdt Halden lekestue med ØIF. Foran hjemmepublikummet kom det tre scoringer, uten at ØIF maktet å svare. Dermed lå ØIF under med 12-14 etter halvspilt kamp, etter en omgang som startet på en godkjent måte, men der feilene for ØIF kom etter hvert.

Forskjellen mellom lagene var i første rekke Kristian Stranden, venstrebacken som scoret sju ganger på sju forsøk i første omgang.

ØIF spilte på sin side nærmere ti minutter på slutten av omgangen uten å sette ballen i mål. I den perioden ble også et straffekast svidd …

ØIF brukte kort tid på å komme opp til 14-14 etter sidebytte, men så kom andre halvdel av sesongens ørtende kollaps for ØIF. Plutselig gikk rullegardina ned. ØIF hadde en mulighet til å gå i ledelsen, men rotet vekk ballen. De nesten fem minuttene gikk rullegardina ned, og så var Halden fem mål foran. Knapt åtte minutter av andre omgang var gått, og det sto da 15-20.

Det ble mye rot begge veier de neste minuttene, men ØIF klarte i knappe ned til å ligge tre mål bak etter rundt 12 minutter, og vant da en periode i undertall. Etter halvspilt andre omgang sto det 19-22.

ØIF kjempet seg til 21-23, men så sa det nok en gang stopp. Plutselig begynte feilene å komme på ny. Fra å kjempe seg tilbake i kampen, så det meste ut til å forsvinne i løpet av noen minutter, da det plutselig sto 21-26 og med bare sju minutter igjen.

Avslutningen ble heller ikke det ØIF håpet på, og Halden hadde det meste under kontroll. Kristian Stranden fortsatte med herjingen og stoppet på 15 mål til slutt, halvparten av Haldens fulltreffere.

Det endte med 24-30-tap ..

ØIF, som imponerte med voldsom innsats mot Elverum, har dermed gått på to nederlag på rad mot lag fra nedre halvdel av tabellen. I begge kampene har feilene florert og forsvaret har vært langt under det som laget er kjent for.

Halden Topphåndball – ØIF Arendal 30-24 (14-12)

Remmenhallen, i overkant av 300 tilskuere.

Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen.

Utvisninger: HTH 2×2 min. ØIF 3×2 min.

Flest mål HTH: Kristian Stranden 15 mål.

Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen – Josip Vidovic 2, Martin Lindell 2, Herman Vildalen 3, André Lindboe 7, Sondre Paulsen 2, Eirik Heia Pedersen 4, Laurits Mo Rannekleiv, Olaf R. Hoffstad, Jesper Munk 1, Sander L. Simonsen 2.